- by Břicháč Tom
-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření25 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě trápí při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.
Vepřové maso na hrášku s mrkví je jednoduchý recept, který se hodí především k obědu. Pokud si jídlo budete dávat k večeři, tak doporučuji vynechat přílohu brambory a nahradit je salátem. Pokud nemáte rádi vepřové maso, můžete jej vyměnit za kuřecí nebo krůtí.
Suroviny na vepřové maso na hrášku s mrkví
- 250 g vepřového libové pečeně
- 1 cibule
- 300 g brambor
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 mrkev
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 100 g mraženého hrášku
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl & pepř
- tymián
Postup přípravy vepřového na hrášku s mrkví
- Nejprve si opláchněte a nakrájejte vepřové maso na tenké plátky. Můžete ho trochu naklepat. Nyní plátky z obou stran nasolte, opepřete a poté potřete dijonskou hořčicí.
- Cibuli si oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na trošce olivového oleje ji zpěňte a poté zprudka orestujte z obou stran plátky masa. Jakmile je maso orestované, zalijte pánev 1-2 hrnky vroucí vody, přidejte nakrájenou mrkev a vše poduste pod pokličkou zhruba 20 minut.
- Mezitím, co se dusí maso s mrkví si opláchněte a nakrájejte brambory na kolečka o tloušťce asi 2 mm. Plátky brambor poklaďte na plech vyložený pečícím papírem a posypte tymiánem. Pečte 20 minut v předehřáté troubě na 190°C.
- Nyní přidejte 100 g mraženého nebo sterilovaného hrášku, 2 lžíce zakysané smetany a mletou červenou papriku. Vše promíchejte a duste dalších 10 minut.
- Opečené brambůrky podávejte s masem, mrkví a hráškem a sosem.
Další recepty od Břicháče Toma:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review